Siirry sisältöön

Artikkelit

Kaikki lehtinumeron artikkelit kootusti.

Edunvalvonta

Yhdessä rintamassa oikeudenmukaisen palkan puolesta

Huhtikuun 15. päivä merkitsi historiallista käännettä, kun valtion virastoja koskeva lakko alkoi ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella toimivien lakkovahtien sanoma oli selvä: ”Emme vaadi sen enempää kuin muutkaan.”

Edunvalvonta

Apu, tuki ja kuuntelija – luottamusmiehen monta roolia

Luottamusmies työpaikalla voi tänä päivänä olla itsestäänselvyys, mutta se ei ole ollut sitä aina. Esimerkiksi poliisihallinnossa ensimmäinen luottamusmiessopimus vahvistettiin vasta 1970-luvun alussa. Nykyään SPJL:llä on 75 luottamusmiestä eri puolilla maata. He ovat jäsenen tukena koko tämän työelämän elinkaaren.

Työssä

Katu-Exit – irti jengistä

Katujengistä irtautuminen vaatii vahvan oman halun jättää rikollinen elämäntapa taakseen. Poliisi voi kuitenkin auttaa, sanovat uudenlaisesta irtautumistoiminnasta vastaavat rikosylikonstaapelit Susanna Mara ja Aleksis Gomes.

Työssä

Työn luonnonlait

Hyvä ergonomia sisältää paljon muutakin kuin sähköpöydän ja taukojumpat. Se on kokonaisvaltainen ajatus siitä, miten vähentää kitkaa ihmisen ja työn välillä.

Työssä

Miten poliisi hyötyy asiakkaan perhetaustan huomioimisesta?

Perheiden monimuotoisuuden huomioiminen ei ole mitään uutta, johon ei poliisissa pystyttäisi. Parempiin tuloksiin päästään, kun poliisi huomioi erilaiset perhetilanteet, kirjoittavat rikosylikonstaapeli Noora Halmeenlaakso ja kehittämispäällikkö Tiina-Emilia Kaunisto. 

Työssä

Kolme ammattilaista samassa paketissa

Moni hätäkeskuspäivystäjä on taustaltaan poliisi. Jaakko Linna, 41, on harvinainen hätäkeskuspäivystäjä, koska poliisikoulutuksen lisäksi hänellä on myös ensihoitajan koulutus. Monipuolisuus on pakottanut hänet poisoppimaan asioita.

Työssä

Ensikohtaamisen merkitys

Poliisi voi vaikuttaa sanattomalla viestinnällään sekä tiedonsaantiin että asiakkaan rauhoittamiseen, sanoo kehonkielen ammattilainen, kouluttaja Sami Sallinen.